Thursday, May 19, 2016

Diferente intre aluminiu si PVCTamplaria din aluminiu si PVC sunt cele mai cunoscute, ambele variante avand propriile avantaje si dezavantaje, insa cu toate acestea, montajul tamplariei aluminiu se diferentieaza de procedura aferenta PVC-ului.

Diferente intre aluminiu si PVC

Materialele din care sunt produse profilele PVC propun un coeficient mai scazut al conductivitatii termale in comparatie cu profilele din aluminiu, motiv pentru care PVC-ul retine mai multa caldura in incapere spre deosebire de ramele din aluminiu. Din acelasi motiv, ferestrele din PVC pot evita mai usor inghetul.

Montajul tamplariei din aluminiu se face mai dificil decat in cazul PVC-ului, intrucat cel din urma este un material mai usor si mai flexibil. De asemenea, aluminiul propune un numar mai mare de culori disponibile din care clientii pot alege in functie de preferinte si necesitati. Cele mai preferate sunt nuantele inchise, care imita aspectul lemnului, insa tamplaria din aluminiu nu poate fi reciclata precum PVC-ul.

In plus, aluminiul permite formarea unui numar nelimitat de culori pentru ferestre si usi, motiv pentru care de multe ori materialul este combinat cu PVC-ul, iar clientii beneficiaza de aspectul placut al aluminiului, alaturi de performantele termice ale PVC-ului. Fiind usor de intretinut, tamplaria din aluminiu este totusi mai rezistenta decat cea din PVC, iar durata de viata este estimata la peste 50 de ani, fiind ideala atat in cazul cladirilor moderne, cat si cele traditionale. De asemenea, materialul nu isi schimba nuanta sau proprietatile de-a lungul anilor.

Puterea aluminiului permite gasirea unor solutii complexe pentru structuri diferite precum pereti cortina, acoperis, usi de securitate, usi anti incendiu si multe altele. Aluminiul este rezistent la foc si cutremure, insa nici nu este afectat de diferentele mari de temperatura, precum iarna cand sunt -30 de grade, iar vara +40 de grade. Usile de interior sunt confectionate in special din aluminiu deoarece montajul este usor de efectuat, insa costurile sunt putin mai ridicate decat in cazul PVC-ului.

No comments:

Post a Comment