Tuesday, March 13, 2018

Deviatia de sept - o problema care trebuie tratata


Sunt foarte multe boli care pot afecta calitatea vietii, iar una dintre acestea este deviatia de sept, despre care putine persoane stiu ca se poate agrava in timp, astfel ca daca vei da click aici la DoctorMit vei afla mai multe despre cauze, simptome si tratament. In primul rand, este important sa se cunoasca ce este deviatia de sept si cum se poate manifesta aceasta: ingustarea fluxului respirator, ceea ce presupune ca bolnavii vor respira cu mai multa dificultate. Problema poate sa apara in copilarie in urma unor traumatisme, insa poate fi si de natura genetica, iar pacientii pot deveni dependenti de picaturile intranazale care imbunatatesc calitatea vietii.
Care sunt semnele?
Orice persoana poate efectua un test simplu pentru a descoperi daca sufera de deviatie de sept, prin respiratia in fata unei oglinzi, unde in dreptul celor doua nari ar trebui sa se abureasca in mod uniform, iar daca exista diferente, acesta poate fi un semn al deviatiei. Daca nu sunt luate masurile adecvate, problema se agraveaza de-a lungul timpului si atrage nu numai dureri de cap, ci si senzatia continua de oboseala, cefalee si multe altele. Cu alte cuvinte, bolnavii nu reusesc sa se odihneasca in mod corespunzator intrucat respiratia se face pe gura, iar sforaitul reprezinta un alt simptom al acestei conditii.
Diagnosticul corect
Exista trei modalitati simple prin care se pune diagnosticul deviatiei de sept, adica trei tipuri de examene: cel clinic, cel endoscopic si cel radiologic, toate fiind eficiente, intrucat problema nu este una complexa sau care sa se poata manifesta prin diferite moduri.
Necesitatea tratamentului
Tratamentul devine o adevarata necesitate atunci cand pacientii se confrunta cu dureri insuportabile de cap si cand sforaie puternic, iar daca problema este amanata, pot aparea diferite alte probleme precum dureri constante in gat, sangerari nazale, amigdalita, otita si multe altele. In acelasi timp, in cazul persoanelor trecute de prima tinerete, deviatia de sept poate fi mult mai periculoasa pentru ca poate duce la hipertensiune arteriala si la probleme ale inimii.
Tratament
Daca dai click aici vei descoperi faptul ca singura modalitate de tratament este pe cale chirurgicala, interventia fiind destul de complexa, se desfasoara sub efectul anesteziei totale in cel mult 60 de minute, iar mai apoi pacientii vor ramane internati doua zile.
Recuperare
Perioada de vindecare completa este de pana la 6 saptamani, insa imediat dupa tratament pacientii sunt nevoiti sa se odihneasca pret de o saptamana, in care trebuie sa evite efortul fizic, dar si praful sau noxele, care duc cu usurinta la sangerarile nazale. Cu alte cuvinte, pacientii trebuie sa se inarmeze cu rabdare pentru ca in primele saptamani nasul este infundat in urma inflamatiei mucoasei si sa se prezinte la medic cu regularitate pentru curatarea nasului in primele 30 de zile.

No comments:

Post a Comment