Monday, October 26, 2015

Ce sunt membranele PRF?



Cu siguranta ca multi dintre noi nu stim ce sunt membranele PRF, insa in urma unui control de rutina la cabinetul de stomatologie ProDent Clinic, medicii, care au dat parte de profesionalism m-au informat cu privire la toate avantajele aduse de aceasta procedura. Asadar, aceasta tehnica este folositoare pentru vindecarea mai rapida in urma unor diferite tratamente, de la extractii dentare, pana la implanturi sau rezectii apicale. In asemenea situatii, vindecarea este considerata cu pana la 90% mai rapida decat in alte cazuri, astfel ca aceasta perioada poate fi benefica deoarece poate face parte din cadrul unui tratament intins pe cateva luni. 

Aceasta posibilitate este oferita chiar de sangele nostru, deoarece sunt folositi diferiti factori de crestere si proteine, care se regasesc in mod natural in organismul nostru, totul pentru ca vindecarea sa fie mult mai rapida. Din fericire eu nu aveam nevoie de un implant dentar, insa stiam pe cineva care ar fi trebuit sa urmeze procedura, astfel ca i-am prezentat ideea despre aceste membrane PRF. In mod normal, in cadrul tratamentului de implant dentar, in prima faza se insereaza implantul, urmand ca mai apoi sa aiba loc procesul de osteointegrare, ce presupune asimilarea de catre os a implantului, care este efectuata intr-o perioada de 4-9 luni. Pentru multi dintre noi este foarte mult timp de care nu dispunem si pe care trebuie sa il organizam intr-un anumit mod. Insa, cu ajutorul acestei tehnologii regasite in cadrul cabinetului perioada poate scadea drastic, iar timpul necesar tratamentului sa fie mai redus. 

Un alt avantaj al membranelor PRF este ca acestea nu propun efecte secundare, deoarece nu sunt folosite decat elemente ce apartin pacientilor. Este stimulata dezvoltarea unor noi vase sangvine, motiv pentru care rezultatele vor fi cele dorite. In cadrul clinicii ProDent, aceasta tehnologie este recomandata si atunci cand avem nevoie de sinus lifting sau aditia osoasa, astfel incat traumele suferite in urma interventiei sa nu fie resimtite de catre pacienti. Profesionalismul medicilor si buna echipare a cabinetului isi spun cuvantul, deoarece orice problema de natura stomatologica poate fi evitata sau depasita cu usurinta. 

In cazul in care este necesar ca osul sa fie pastrat in conditii optime pentru a putea suporta un viitor implant dentar, membranele PRF reprezinta cel mai potrivit tratament. In plus, tehnologia este de folos si pentru pacientii care au suferit din cauza bolilor parodontale.

Cu alte cuvinte, acest tip de tratament este unul benefic, si poate fi urmat doar in cadrul a unui numar redus de cabinete stomatologice, printre care ProDent, o clinica foarte bine dotata, situata pe strada Nordului. Oricine isi doreste sa aiba parte de cel mai profesionist tratament, ii recomand sa ii aleaga pe acesti medici, care sunt bine pregatiti si orientati spre dorintele pacientilor, tinand cont intotdeauna de parerile acestora si informandu-i cu privire la orice nelamurire. Pentru mai multe informatii cu privire la orice tratament va recomand cu caldura acest cabinet, pentru a intelege care sunt pasii interventiei si toate avantajele aduse.





No comments:

Post a Comment