Monday, October 12, 2015

Niciodata sa nu spui ca.... nu ai nevoie de aer conditionatNu as fi crezut ca voi avea nevoie vreodata de aer conditionat, insa dupa temperaturile ridicate si constante din aceasta vara in care pur si simplu ma sufocam in casa, am decis ca este nevoie sa iau masuri. M-am informat mult cu cateva zile inainte sa il achizitionez pentru ca nu stiam absolut nimic pana in acel moment. Nu dispun de fonduri ridicate (pentru a achizitiona cine stie ce aparate aer conditionat), asa ca am optat pentru unul din gama low cost, nici nu aveam nevoie de ceva mai scump, voiam doar sa imi raceasca aerul unei camere, deoarece temperatura era foarte ridicata, iar noaptea nici nu se putea dormi.

Un ventilator nu are cum sa faca fata in asemenea conditii. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc ce nu are acoperis, ci doar izolatie obisnuita, astfel ca va puteti imagina ce inseamna sa treci printr-o vara caniculara, cand in fiecare zi sunt peste 30 de grade, iar seara temperaturile nu coboara mai jos de 25. Sufrageria este camera in care am montat aparatul, este cea mai racoroasa din casa, fiind si cea mai spatioasa, insa dezavantajul este ca vara este foarte cald, iar iarna este foarte frig, deoarece un singur calorifer nu are capacitatea de incalzire a locului. 

Asa ca prin acest dispozitiv sper ca in aceasta iarna sa fie mult mai bine atunci cand setez valoarea mai ridicata, astfel incat sa emita caldura. Dupa parerea mea verile vor fi din ce in ce mai calduroase, asa ca nu va sfiiti sa investiti intr-un aparat de aer conditionat, deoarece acesta are capacitatea de a ne face viata mai usoara, mai confortabila si verile mai suportabile. Ziua te poti obisnui cu caldura, insa noaptea este foarte dificil de dormit, in special in cazul meu, unde caldura de pe bloc se resimte si in interiorul apartamentului. 

Totusi, pentru a veni in ajutorul celor care trec printr-o situatie asemanatoare, le recomand ca aparatele sa fie montate undeva in centrul camerei, si de preferat deasupra canapelei sau a fotoliilor si nu in partea opusa, pentru ca in caz contrar aerul va batea direct in fata, ceea ce este destul de enervant. In plus, aerul conditionat trebuie mentinut deschis cel putin jumatate de ora pentru a se simti vreo diferenta de temperatura in camera, asta daca nu stai direct in raza dispozitivului. 

De asemenea, in cazul meu sufrageria este open space, fiind legata de holul de la intrare, asa ca pana ma decid sa montez o usa, aerul se va raci mult mai greu si va trebui sa stau in apropierea razei de bataie a aerului. Partea buna a acestor aparate este ca unele dintre ele au timer si noaptea le poti programa cate 30 sau 60 de minute, pentru a putea adormi. Asa ca vara vor da racoare, iar iarna vor da caldura, totul pentru a imbunatati confortul vietii noastre. Recomand oricui sa investeasca intr-un aparat de aer conditionat, insa este esential sa se acorde atentie locului in care se monteaza pentru ca acesta sa fie cat mai eficient.

No comments:

Post a Comment